Fysiotherapie

Bij Fysiotherapie Hoef en Haag verzekeren wij u in Hoef en Haag van de juiste kennis en kunde binnen het behandelen van klachten aan uw spieren en gewrichten. Wij werken samen met huisartsen en andere specialisten in en rondom Hoef en Haag, zodat uw behandeling op een zo goed mogelijke manier verloopt. Heeft u last van overbelaste of verkrampte spieren? Bij onze fysiotherapeut bent u dan op de juiste plek. Bij het begin van uw behandeling wordt een gepersonaliseerd behandelingsplan voor u opgesteld door de fysiotherapeut. Volgt u dit plan, dan zult u uw doelstellingen behalen. Indien gewenst kunnen wij in Hoef en Haag op huisbezoek komen.

Revalidatie bij een sportblessure en sportfysiotherapie

Heeft u een blessure opgelopen tijdens het sporten en wilt u uw sport binnenkort weer oppakken? Kies dan voor onze sportrevalidatie in Hoef en Haag. Onze therapeuten hebben zelf ook veel ervaring in de recreatieve sport en topsport. Wij zijn zelfs de enige geregistreerde sportfysiotherapeut praktijk in de regio.Door een op maat gemaakt trainingsprogramma, kunt u onder begeleiding snel terugkeren in uw eigen sport. Dit programma bevat elementen die geheel zijn afgestemd op uw sport. Zo zijn wij gespecialiseerd in tennis, voetbal, zwemmen en verschillende andere vormen van sport. Het hoofddoel van onze fysio is altijd u coachen en adviseren, zodat u straks weer met zelfvertrouwen uw sport beoefent.

Revalidatie bij kanker

Bent u behandeld tegen kanker of wordt u hier momenteel voor behandeld? Ook oncologische revalidatie wordt door onze fysio aangeboden. Vaak is het zo dat patiënten zich moe voelen of andere medische klachten ervaren na of tijdens de behandeling van kanker. Wij kunnen u herstel op maat aanbieden, daar wij ons in een netwerk van oncorevalidatie bevinden. Onze gepersonaliseerde conditietrainingen en massages beïnvloeden en neutraliseren de klachten. Eveneens is het zorgen voor meer vertrouwen in uw lichaam een hoofddoelstelling bij onze oncologische revalidatie.

Manuele therapie

Manuele therapie biedt ondersteuning bij de bestrijding van klachten in uw rug of nek. De manueel therapeut maakt uw gewrichten weer makkelijk te bewegen. Doordat de pijn afneemt, zult u eenvoudiger bewegingen kunnen maken. Manuele therapie is de geschikte therapievorm voor u bij de volgende klachten:

 • Pijn in uw hoofd en/of nek
 • Nek- en schouderklachten die doortrekken tot in uw armen
 • Hoge rugklachten, met pijn hoog in de rug en rib- en borstpijn
 • Lage rugklachten, ook met uitstralende pijn in uw benen

Voorafgaand aan de behandeling worden uw klachten met u besproken door de manueel therapeut. Ook verricht de fysiotherapeut een onderzoek. Hierna zal in samenwerking met u een behandelingsplan worden gemaakt.

Orthopedische revalidatie

Orthopedische revalidatie betreft fysiotherapie omtrent de voorbereiding op een operatie of het herstel erna. Het gaat hierbij vaak om een operatie aan de knie, schouder, enkel, heup of rug. Dit kan gaan om een kijkoperatie of een totale knie- of heupoperatie. Na het verlaten van het ziekenhuis krijgt u een op maat gemaakt revalidatieprogramma aangereikt. U volgt dit programma zowel thuis als bij onze fysio. Dit programma vindt plaats in samenwerking met uw orthopeed. Onze praktijk werkt samen met de orthopeden van Annatommie. Door een goede communicatie te onderhouden tussen revalidatieartsen, fysiotherapeuten en traumachirurgen, wordt optimaal gewerkt aan het herstel van patiënten.

Fitness 

Wenst u in Hoef en Haag onder begeleiding van een fysiotherapeut verantwoord te sporten? Kies dan ook voor Fysiofitness. U traint dan op een verantwoorde manier in een kleine setting, waar sprake is van een non-competitieve sfeer. Indien u last heeft van chronische lichamelijke klachten, bieden wij u een oefenschema op maat. Volgt u een van bovenstaande behandeltrajecten bij ons? Dan kunt u dit zelfstandig voortzetten door in onze praktijk te komen fitnessen. Dit draagt optimaal bij aan uw herstel.

Fysiotherapie gezocht in Hoef en Haag? Neem contact op!

Heeft u interesse in een van onze specifieke behandelingen? En wilt u met een fysio actief werken aan uw herstel? Neem dan direct contact op met Fysiotherapie Hoef en Haag. Bel 0345-642618 of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Binnen 24 uur kunnen wij u al een plek in onze praktijk geven. Ga ook voor de meest effectieve weg naar herstel en kies voor fysiotherapie in Hoef en Haag.

Podologie de vries

Podologie 

 
De podoloog herkent en behandelt voetgerelateerde aandoeningen in het houding- en bewegingsapparaat.
 
Patiënten met voet- en houdingsklachten van algemene aard en in verband met reuma, diabetes mellitus en perifere neuropathiebehoren tot de doelgroep van de podoloog.
 

De podoloog werkt samen met andere disciplines in de zorg vanuit een multidisciplinaire benadering, en stelt daarbij de patiënt centraal.

Patiënten met voet- en houdingsklachten kunnen bij de podoloog terecht voor advies en behandeling (podotherapie) ter voorkoming van klachten en (ernstige) complicaties aan de voeten.

De podoloog wil in de eerste plaats zijn patiënt helpen om zo goed mogelijk van zijn klachten af te komen en actief te kunnen bewegen.
Bij sport, waar klachten zich vaak snel openbaren, kan de sportpodoloog gerichte hulp bieden.

De podoloog kan helpen bij de volgende aandoeningen:

 • hielklachten
 • voorvoetklachten
 • zenuwklachten
 • teenafwijkingen
 • voetdeformaties
 • houdingsklachten (knieën, heup, rug, nek)
 • voetklachten bij kinderen

Wij werken met de meest geavanceerde technieken op het gebied van analyse en zolenproductie.

De analyse is volledig gedigitaliseerd en de zolen worden middels CAD/CAM technieken gemaakt.

Medical taping

Het medical taping concept 

Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig ontwikkeld in Japan en Korea. In deze periode werden daar tapemethoden met elastische tape ontwikkeld die de bewegingsleer (kinesiologie) en de kennis over de spieractiviteit in het menselijk lichaam als uitgangspunt namen. De grondleggers van Medical Taping waren er zich namelijk van bewust dat beweging en spieractiviteit onmisbare factoren zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen.

De achterliggende gedachte hierbij is dat spieren niet alleen invloed hebben op de bewegingen van het lichaam, maar bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur beïnvloeden. Als de spieren niet goed werken, kan dat dus resulteren in uiteenlopende klachten en symptomen. Wanneer de niet goed functionerende spieren echter ondersteund worden met deze speciale elastische tape, zal dat het zelf herstellend vermogen van het lichaam stimuleren.

Medical taping is uiterst effectief, pijnvrij en veilig.


Bij de juiste toepassing ervaart de patiënt gedurende de behandeling al direct verschil.

In het praktijkveld wordt de tape als extra interventie toegepast om sneller tot een resultaat te komen. De patiënt/sporter geneest niet sneller, maar het weefsel kan beter regenereren doordat enkele processen in het lichaam ondersteund of geactiveerd worden. De tape kan dus blokkades die het herstelproces vertragen, verminderen dan wel oplossen.

Wanneer medical taping

 • (Na)behandeling van blessures aan het bewegingsapparaat, zoals rug- en schouderklachten, maar ook knie- en kuitklachten.
 • Hypotone spieren kun je stimuleren en hypertone spieren inhiberen.
 • Preventief toepassen van CureTape® om spieren en gewrichten bij overbelasting te beschermen.
 • De range of motion verandert direct bij juiste toepassing.
 • Reduceren van ontstekingen.
 • Verminderen van klachten door vloeistofstuwingen zoals oedeem en bloeduitstortingen. Er zijn speciale technieken voor het behandelen van lymfoedeem en hematomen.
 • Correctie van de lichaamshouding of standverandering van een gewricht.
 • Direct invloed op het endogene en analgetisch systeem (pijndemping).
 • Behandeling van problemen ontstaan door overbelasting (zoals RSI, tennis- of golfarm).
 • Bestrijding van (spannings) hoofdpijn en zenuwpijn door beïnvloeding van het zenuwstelsel.
 • Segmentaal, door het gunstige beïnvloeden van organen zoals bij o.a. maagklachten en menstruatieklachten.
 • Verbetering van de propriosensoriek.
 • Beïnvloedt enkele eigenschappen van de fascia  door mechanisch en sensorische stimulatie.

Wanneer niet medical taping

Niet ongevaarlijk bij een acuut letsel, waarbij niet goed/volledig gediagnosticeerd kan worden.

 • Niet aan te raden bij koorts.
 • Niet aan te raden over een beschadigde huid.
 • Niet zonder risico bij zwangerschap. Behandelingen zijn voor bepaalde indicaties mogelijk. maar altijd in overleg met de behandelend therapeut.
 • Gevaarlijk bij een trombose, een thrombus zou los kunnen komen.

Shockwavepraktijk is een fysiotherapiepraktijk waarbinnen we al  meer dan 12 jaar ervaring hebben met shockwavetherapie.

Onze praktijk ligt direct aan de A2 centraal in Nederland.

De gezondheidzorg ontwikkelt zich momenteel snel. Onder druk van verzekeraars moeten behandelingen sneller en effectiever zijn en wordt het aantal behandelzittingen bij bijvoorbeeld fysiotherapie beperkt.

Shockwavetherapie is de uitkomst

De behandeling middels shockwave is een onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling. Er worden dus GEEN extra kosten in rekening gebracht. Uitsluitend fysiotherapeutische zittingen.

De behandelduur is kort en zeer effectief. Reeds na 2 á 3 sessies verklaart 80% van de patiënten dat de pijn gedeeltelijk of zelfs volledig verdwenen is.

Bovendien is shockwave bewezen effectief bij chronische klachten aan het bewegingsapparaat.

Klachten zoals hielspoor, tenniselleboog, schouderpees ontstekingen, kalk in de schouderpees, achillespees ontsteking , jumpers knee  zijn dikwijls hardnekkig aandoeningen en vereisen vaak een langdurig behandeltraject.

Zie onze speciale website: Shockwavepraktijk Vianen, Zijderveld, Everdingen,Hagestein,Leerdam, Culemborg

Dry needling

Wat is dry needling?


Dry needling is een nieuwe behandelmethode van de Nederlandse fysiotherapeut.
De methode is overgekomen uit Canada en wordt al jaren toegepast binnen de reguliere fysiotherapie.
Door middel van een speciale techniek worden spieren aangeprikt en raken op die manier snel en langdurig ontspannen.
Dry needling gebruikt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald en er wordt dus geen vloeistof in de spier gebracht.

Dry needling: niet hetzelfde als acupunctuur


Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet.
Die blijven daar enige tijd zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam.
Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikkeld.
Dry needling werkt op specifieke punten in de spieren: zgn ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’ behandeling.
Onderaan deze pagina ziet u de meest belangrijke verschillen tussen beiden.

Wat is een triggerpoint?


Een triggerpoint is een ‘knoop’ in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn op afstand veroorzaakt.
De fysiotherapeut zoekt naar deze plaatsen, omdat ze de hoofdoorzaak kunnen zijn van uw klachten.

Triggerpoints kunnen zich uiten in:

 • pijn/stijfheid lokaal in een spier en ook pijn elders ‘op afstand’
 • bewegingsbeperkingen in bijbehorende gewrichten
 • verminderde kracht in de betrokken spier(en)
 • pijnontwijkend gedrag; je gaar ‘anders’ bewegen
 • tintelingen in arm/been,hoofdpijn,duizeligheid.

Dry needling

Hoe kunnen triggerpoints ontstaan?

 • Acuut moment – bijv. door een verkeerde beweging (vertillen) of een ongeval/sportletsel.
 • Chronisch – bijv. door een langdurig verkeerde houding en/of RSI/CANS.
 • Langdurige afwezigheid van beweging, bijv. bij gips, brace of een sling.
 • ‘Slappe’ ligamenten in bijv enkels en/of knieën.
 • Psychologische factoren, zoals stress en depressie.
 • Voetafwijkingen, instabliliteit en/of verschillen in beenlengte bijv. na een botbreuk of operatie.
 • Te strakke kleding of het verkeerd dragen van een rugzak.

Wat doet de fysiotherapeut?


De fysiotherapeut zal allereerst door een gesprek en gericht onderzoek uw klachten analyseren.
Daarna worden de spieren nader onderzocht, die mogelijk uw pijn veroorzaken.
Specifiek wordt in die spieren gezocht naar die bewuste triggerpoints.
Precies die plaatsen zal de fysiotherapeut gaan behandelen om de spieren te ontspannen.

Waar richt de behandeling zich op?


De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints.
Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen.
Bij langdurige klachten zal de therapeut vaak meerdere spieren behandelen in uw arm of been, alsmede de spieren langs de wervelkolom.

Hoe voelt dry needling aan?


Het inbrengen van het naaldje voelt u in principe niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan.
Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen.
Vaak voelen de behandelde spieren wel vermoeid en zwaar aan, maar dat is meestal van kortere duur.

Wat gebeurt er daarna?


U krijgt oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden.

Wat kost dry needling?


Deze methode is een onderdeel van een normale fysiotherapie behandeling.
Indien u aanvullend verzekerd bent, vallen in principe ook de kosten voor dry needling hieronder.

Vergelijking dry needling en klassieke acupunctuur:

Methode  dry needling Klassieke Acupunctuur
Pathofysiologie  Bewegingsapparaat  Energetisch kader
Klinische applicatie  Myofasciale pijn  Vele andere indicaties
Fysiologische respons  Deactivatie triggerpoints - neuromodulatie  Endorfinen release – neuromodulatie
Puntselectie  Palpatie spieren  Via meridianen
Needling techniek  Meestal één / meestal ‘dieper’ /  kortdurende   stimulatie  Meestal meer / oppervlakkiger / langduriger
Opvolgen  Fysiotherapie – Manuele Therapie  Anders bijvoorbeeld kruiden
Klinische kennis  Kennis van anatomie / fysiologie  Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM)

 

Dry Needling Folder